KURZUSAINK

hétköznapi

 KURZUSOK

FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ KURZUS

A közép- és felsőoktatás felvételi követelményrendszerének ismeretében, személyre szabott feladatok alkalmazásával, olyan mappa, illetve portfólió létrehozása, amely a jelöltet versenyképes helyzetbe hozza a felvételi időpontjára.

Szakmai jellegű, és speciális felkészítő feladatok gyakorlása, megoldás, megvalósítása.


Keddenként 16-19 h.

AKT, PORTRÉ és KROKI RAJZ/ FESTÉSZET KURZUSOK

Portré, akt

Történelmileg hitelesítet értékek mentén, az emberi test anatómiai, szerkezeti, funkcionális felfedezésén keresztül vizuális vizsgálódások, kutatások sorozatán át eljutni az ábrázolás emelkedettebb szintjére.

Festészet oktatás

A rajzi megalapozottságú előtanulmányok képépítő irányba terelésével, a szín, kompozíció, ritmus, hangsúlyok, sokoldalú egymásmellettiségéből adódó lehetőségek és tanulságok egyéni kibontása, alkalmazása.


Szerdánként délután.

13-16 h.

16-19 h.RAJZ, FESTÉSZET TÁRGYBEÁLLÍTÁS UTÁN

Rajz

Tanodánk egyik legfontosabb célkitűzése, a valóság rajzi alapú vizuális, elemző, megismerése, személyes karakterjegyek hangsúlyozásával, formateremtő igyekezettel. A látványban felfedezhető látens szerkezet felmutatása, viszonylatok láttatása, a rajz végtelen eszköztárának megismerése, rendszerbe szervezett alkalmazása. A vonal és a folt sajátos együttműködésében rejlő, kifejezési lehetőségek képi szövetté alakítása, egyéni program alapján.


Szerdánként délután.

13-16 h.

16-19 h.

Bővebb információért hívja a +36 20 4940893 telefonszámot, vagy írjon e-mailt: nan.art.bt@gmail.com

GRAFIKAI MŰHELY

Jól felszerelt belvárosi Grafikai Műhelyünkben a klasszikus grafikai műfajok kipróbálására, művelésére adunk módot mindenkinek, függetlenül attól, hogy amatőr, kezdő, haladó, vagy éppen professzionális végzettséggel rendelkezik az érdeklődő. Szakmai segítséget nyújtunk ezen izgalmas, sokszínű szakma megismeréséhez, kitapasztalásához... és megszeretéséhez.

Mi szeretjük a papír, a festék illatát, szeretjük az anyagokkal való közvetlen érintkezést, a présgépek fogaskerekeinek kattogását, a nedves papír puha préselődését, a hordozóanyagok kézi formálását, a síknyomó-prés reiberének csusszanását, a hideg kőlap érzékenyítését, és a közvetett és közvetlen nyomhagyást a papírlapon. Ezt a szép élményt szeretnénk megosztani mindenkivel.

Célunk a (klasszikus) Grafika méltó rangra emelése, és hogy ez a szépséges, igényes szakma a hazai képzőművészet palettáján méltó hangsúlyt kaphasson újra.

MAGAS- és MÉLYNYOMÁS


Magas- és mélynyomás

Papírmetszet, kartonmetszet, linómetszet, fametszet, (harántdúc, lapdúc), textilnyomás ...

Rézkarc, akvatinta, foltmarás, hidegtű, lágyalap, fóliakarc, cink maratás,  kollográfia, mezzotinto, vegyes nyomat, monotípia...

...megannyi klasszikus grafikai eljárás, megannyi lehetőség, amelyet Grafikai Műhelyünkben megismerhet és kipróbálhat bárki.

Művészi dúcok profi nyomtatását is vállaljuk.LITOGRÁFIA  (SÍKNYOMÁS)


Kőrajz vagy más néven litográfia a síknyomtatás ma már egyik kevésbé ismert ága. Az eljárás a zsír és a víz taszításán alapszik. A nyomóformához speciális mészkövet használnak, amelyre zsíros eszközökkel rajzolnak. A litográfia egykor a nyomdatechnika egyik legfontosabb eljárása volt. Ma már csak képzőművészeti alkalmazását ismerjük.

Ezt a speciális, és igen sokoldalú, érzékeny grafikai eljárást Műhelyünkben bárki kipróbálhatja. Tónus-gazdag, finom, érzékeny felületek jellemzik, de lehet gesztusos, expresszív munkákat is létrehozni e technikával. A színes litográfia egymásra épülő rétegeinek visszakapart és visszacsiszolt felületei, a transzparens rányomások és a (lito)krétával és (lito)tussal húzott vonalhálók izgalmas játéka mind olyan művészi megoldásokat rejtenek magukban, amik semmilyen más technikával nem kivitelezhetőek.

A kőnyomtatás semmihez nem fogható, klasszikus, de életteli technika.


KIS SZÉRIÁS NYOMATOK nyomtatása


Műhelyhasználat, hozott dúcokról nyomtatás, óradíj ellenében, anyag- és eszköz-használattal,

Előzetes egyeztetés szükséges.Bővebb információért hívja a +36 20 4940893 telefonszámot, vagy írjon e-mailt: nan.art.bt@gmail.com